In ons bestaan zijn er diepe sporen gegrift, onzichtbaar voor het oog maar voelbaar in ons dagelijks leven. Deze sporen zijn de restanten van onverwerkte emoties, traumasporen genoemd, die sluimeren in ons onderbewuste en ons gedrag en denken kleuren.

Traumasporen kunnen zich op verschillende manieren fysiek manifesteren. Veel voorkomende klachten zijn: chronische (pijn)klachten in het hele lichaam, slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen, zwakte van het immuunsysteem, cardiovasculaire problemen, hormonale onbalans, angst en depressie en hypervigilantie (constante staat van verhoogde alertheid). 

Wanneer je last hebt van chronische (pijn)klachten is het begrijpen en ontmantelen van deze traumasporen belangrijk om te kunnen herstellen. New Health Concept introduceert hierbij de B.O.M.-methode – Bewustwording, Ontmantelen, Manifesteren – als een krachtige tool om deze diepgewortelde sporen te verkennen en te transformeren.

 

Bewustwording: de eerste stap naar heling

Traumasporen, als onuitgesproken verhalen van schuld, schaamte, woede en verdriet, manifesteren zich op verschillende manieren in ons leven. Of je nu een pleaser, workaholic of perfectionist bent, iedereen draagt deze emotionele lasten op zijn eigen manier. Het begrijpen van wat ons drijft in onze overlevingsmechanismen is de sleutel tot bewustwording. Het is de erkenning dat achter elk gedrag een diepere emotie schuilt, een onverwerkte herinnering die ons beïnvloedt.

 

Ontmantelen: De helende kracht van loslaten

De tweede stap van de B.O.M.-methode is het ontmantelen van de pijn. Deze fase nodigt uit tot het verkennen van de verborgen kracht in jouw traumasporen. Wat drijft je nu eigenlijk tot pleaser, workaholic of perfectionist? Het antwoord ligt begraven in onze onverwerkte emoties. Het is heel spannend en dapper om deze emoties weer te voelen, om de confrontatie aan te gaan met het verleden en de pijnlijke herinneringen die ons hebben gevormd. Het is echter ook de weg naar bevrijding.

Het loslaten van oude trauma’s is een transformerende ervaring. Het betekent niet langer handelen vanuit angst, schuldgevoel, boosheid of verdriet. Het betekent het vervagen van de overlevingsmechanismen die ons vasthouden in een vicieuze cirkel van pijn. Het is een proces van geleidelijke bevrijding, waarbij elke stap een nieuwe laag van zelfontdekking onthult.

 

Manifesteren: de weg naar persoonlijke groei

De laatste stap van de B.O.M.-methode is het manifesteren van een nieuwe werkelijkheid. Hier vind je de kracht om alle overlevingsmechanismen te laten vervagen en een diepere verbinding met jouw innerlijke kracht tot stand te brengen. Langdurige klachten  vinden vaak hun wortels in onverwerkte trauma’s uit het verleden. Maar het verleden hoeft niet jouw toekomst te bepalen.

Door bewust te kiezen om het onverwerkte aan te kijken en los te laten, begin je aan een reis naar verlichting.Je bent ineens niet meer het slachtoffer, maar de regisseur van jouw eigen leven. Ongeacht wat er is gebeurd, je hebt altijd de keuze om van koers te veranderen.

 

Neem de regie over jouw leven 

Wacht niet langer en neem vandaag de eerste stap naar herstel en groei. Besluit om te leren van jouw emoties. Je bent veel krachtiger dan je nu misschien denkt. En je hebt altijd een keus. 

New Health Concept biedt met de B.O.M.-methode een wegwijzer naar het juiste pad van heling. Ontdek de diepere lagen van jezelf, ontmantel de pijn en manifesteer een nieuwe werkelijkheid. De sleutel tot herstel ligt in jouw handen, in de bereidheid om de reis naar binnen te maken en de krachtige regisseur van je eigen leven te worden.

>