Tijd om de zware last van chronische (pijn)klachten van je schouders af te laten vallen

 

Herinner je je nog hoe je PLEZIER kunt hebben? Wellicht moet je ver terug in je geheugen, want pijn is een energieslurper die alle plezier uit je leven kan trekken. Je kunt dit veranderen, al is het een hele uitdaging.

Het is tijd om het over een andere boeg te gooien en opnieuw verbinding te maken met ontspanning en spelen. Eigenlijk net zoals vroeger, toen je nog een zorgeloos kind was. Het is tijd om de zware last van chronische (pijn)klachten van je schouders te laten vallen en jezelf toe te staan te lachen en weer eens lekker gek te doen.

“Volwassen worden” kan hard werken zijn – zelfs zonder pijn. En voeg daar een vleugje perfectionisme of voor anderen zorgen aan toe en je kunt bijna altijd in een serieuze, uiterst verantwoordelijke mentaliteit terechtkomen. Dat is GEEN goede omgeving om pijnvrij te worden. Dus hoe kom je uit de kommer en kwel en nodig je je innerlijke kind uit om weer eens lekker te spelen zoals vroeger? We hebben hier een paar ideeën voor je, leef je uit:

Bekijk een leuke komedie – een film, een YouTube-je, een Netflix – wat je maar wilt en laat je fantasie de vrije loop, dat alles mogelijk is. Analyseer de (waarschijnlijk onrealistische) plot niet te veel – ga er gewoon in mee. We dagen je uit om jouw favoriete lachfilm op te zetten en ongegeneerd te schaterlachen terwijl je de spanning voelt wegsmelten.

Huisdieren zijn heerlijk (ze nemen je negatieve energie over), kinderen zijn leuk (je kunt zonder gene met ze meespelen en je fantasie de vrije loop laten). Je hebt ongetwijfeld een humorvolle vriend(in) of familielid waar je altijd hard mee of om kunt lachen, nodig hem of haar uit.  

Of je pakt een ECHTE vakantie (geen bezoek aan familie!) – ontdek, zie iets nieuws, dompel jezelf onder in de natuur – plan je reis niet te veel! Ga op avontuur en verwonder je simpelweg. Laat veel ruimte voor flexibiliteit – klinkt dat niet leuk?

Bedenk waar je als kind blij van werd en doe meer van dit soort leuke dingen: spelletjes spelen, schommelen in de speeltuin, koekjes bakken, luchtbellen blazen, kleuren of puzzelen, dansen, springen, vrolijke muziek luisteren. Neem regelmatig een pauze van schermen en technologie en geef je brein de kans om even tot rust te komen – je lichaam (en centrale zenuwstelsel zal de hint snel snappen en ook ontspannen.

Concentreer je bewust op het verlichten van de ballast die ongemerkt je brein dagelijks binnenglipt – laat die zware last los en zorg dat plezier en spelen weer een vast onderdeel van je leven worden.

Zucht een paar keer op een dag lekker opgelucht en GLIMLACH – je pijnvrije leven komt eraan!

Ik wil niets liever dan dat jij je allerleukste leven kan leiden en daarom deze tips voor jou: je bent het meer dan waard!

 

Pijnvrij leven

Wil je nog meer horen om een pijnvrij leven mogelijk te maken?

Klik hier voor de gratis masterclass

Geloof erin, het is ECHT mogelijk…

>