Selecteer een pagina

Elke dag worden we blootgesteld aan een overvloed aan schadelijke chemicaliën die vanuit verschillende hoeken ons lichaam binnendringen. 

Deze stoffen zitten in de lucht, in ons voedsel, op ons lichaam en zelfs in onze interne belasting door jaren van blootstelling aan chemicaliën en verstoring van onze darmen en hormonen. Denk aan dioxines, zware metalen en schadelijke schimmels in onze voeding. Of o.a. parabenen en aluminium in verzorgingsproducten. Wil je goed geïnformeerd worden over alle chemische stoffen en waar ze in zitten, kijk dan eens op deze website. 

Dit is vaak het ontbrekende puzzelstukje in herstel van chronische (pijn)klachten. Dus als jouw herstel stagneert, grote kans dat ook jij een overvloed aan schadelijke chemicaliën in je lichaam hebt.

Wanneer we de giftige last die we op ons lichaam leggen negeren, stellen we onszelf bloot aan meer stress, meer ziektes en meer symptomen. Een overbelaste lever, een trage stofwisseling, een slechte darmgezondheid en ongebalanceerde hormonen zijn vaak de echte boosdoeners achter zaken als hardnekkige gewichtstoename, opvliegers, slechte slaap, futloosheid, huidproblemen en nog veel meer.

Maar hier is het goede nieuws:

Omdat het er nu eenmaal is in de wereld, betekent het niet dat je eraan overgeleverd bent. Er zijn veel eenvoudige dingen die je kunt doen om de giftige last op je lichaam te verminderen!

Vandaag deel ik 5 simpele en gezonde gewoontes met je die je kunt aannemen om ervoor te zorgen dat je darmen, hormonen en energie kunnen werken zoals ze zouden moeten.

 

Eet biologisch

Een eenvoudige gewoonte die een groot verschil kan maken, is overstappen op biologisch voedsel. Biologisch voedsel bevat minder schadelijke pesticiden en chemicaliën, waardoor je de belasting op je lichaam vermindert.

 

Gebruik natuurlijke schoonheidsproducten

Maak de overstap naar natuurlijke schoonheidsproducten. Veel reguliere producten zitten vol met chemicaliën die je huid kunnen beschadigen. Kies voor merken die natuurlijke en veilige ingrediënten gebruiken. Zelf ben ik erg tevreden over deze verzorgingsproducten van Zinzino.

 

Hydrateer met gezuiverd water

Drink voldoende water, maar zorg ervoor dat het gezuiverd is. Kraanwater kan verschillende ongewenste stoffen bevatten. Investeer in een goede waterfilter om de gifstoffen eruit te filteren en je lichaam te hydrateren met schoon water.

 

Verse lucht in huis

Zorg voor regelmatige ventilatie in je huis. Open ramen en deuren om frisse lucht binnen te laten. Dit helpt bij het verwijderen van binnenhuisvervuiling en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

 

Beweeg regelmatig

Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar helpt ook bij het afvoeren van gifstoffen via zweten. Kies een activiteit die je leuk vindt en maak er een gewoonte van om regelmatig te bewegen.

 

Het verminderen van de giftige belasting op je lichaam hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze simpele gewoontes geef je je lichaam de kans om te herstellen en te gedijen. Dus, laten we samen streven naar een gezonder leven door bewuste keuzes te maken en deze eenvoudige gewoontes te omarmen. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!